МЕТАМОРФОЗА, Д-р ХАСАН ЕФРАИМОВ

15.00лв.
  • Производител: Ковачев Прес
  • Код на продукта: Мека подвързия
  • Наличност: Out Of Stock

Описание

Всичко в тази книга е плод на моята фантазия и няма никаква връзка с действителността. Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна. Аз претърпях моята Метаморфоза.
Тръгнах от тъмните дебри на комунизма. Тръгнах от калта и от блатата на едно селце в Лудогорието. Израснах като самотно вълче. Пасях “ов­ци” и патки като дете. Падах, ставах, но не се отказвах. Постигнах всичко в живота си и тогава разбрах, че смисълът на живота не е бил в това. Озлобих се към целия свят и накрая претърпях моята Метаморфоза.
Сега съм пречистен и извисен. И гледам с презрение пашкула си, който продължава да лежи в калта. Искам само да живеем с нашето момиче и с нашето куче сами в гората, в дървена къщурка и да поемаме свежия въз­дух с пълни гърди.
Нека всеки изживее своята Метаморфоза! Нека всеки най-накрая да изостави своята какавида и да полети като прелестна пеперуда под топлите слънчеви лъчи. И нека да е с пречистена душа, която да няма нищо общо с душата на гадната гъсеница. И дано светът стане поне малко по-добър.

Отзиви (0)

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър