Румъния - Географска библиотека, Доц. д-р Васил Дойков

18.00лв.
  • Производител: Ковачев Прес
  • Код на продукта: Мека подвързия
  • Наличност: В наличност

Описание

Следващите редове са написани въз основа на впечатления, натрупани през последните  десетилетия от пътувания из съседна Румъния. Това бяха пътувания през различни сезони, надлъж и шир, с различни превозни средства, но винаги с една цел - да се опознае географията на нашата северна съседка. Отразени са лични впечатления, преживявания, слушани с внимание разкази, легенди, песни, както и факти, взети от румънската и нашата географска книжнина.
Има много неща, които свързват българи и румънци през вековете. Към българските места в Румъния от времето на националноосвободителните борби на нашия народ сме проявили пристрастие, за което никой не би ни упрекнал. И ако споменаваме на места за тях, то е с цел освен да запознаем читателя, още и да подтикнем специалистите към детайлното им изследване. Големият брой снимки ще замести описанията на толкова много прекрасни места край Дунав, в Карпатите, в Молдова, в Добруджа, в Трансилвания.
Изложението не претендира за изчерпателност, но, надявам се, да сме засегнали най-важното за съседна Румъния извън рамките на учебниците по география у нас.  

Отзиви (0)

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
    Лош           Добър